За Харманли

Български BG English EN
Европейски съюз
Лидер
МИГ Харманли
България
ПРСР

С цел облагородяване и поддържане на зелените площи и междублоковите пространства в град Харманли, както и насърчаване на учениците и младите хора в града да участват активно в създаването и поддръжката на чиста и приветлива околна среда, през пролетта на 2016год, Сдружение „Бизнесът за Харманли“ създаде Конкурс „Зелено Харманли”, насочен към ученици и младежи за облагородяване и почистване на градски пространства.

Максималната сума, която сдружението предостави за всеки кандидатствал проект е на стойност 500,00лв за закупуване на необходимите материали за реализиране на своите проектни предложения.

При осъществяването на проектите участват ученици и млади хора от град Харманли, заедно със свои възпитатели и родители. След успешното реализиране на всеки проект се организира от Сдружение „Бизнесът за Харманли“ безплатна за участниците в конкурса еднодневна екскурзия в България по техен избор. 

През първото издание на конкурса беше реализиран проект на ученици от ОУ „Иван Вазов“ гр. Харманли, които облагородиха зоната около чешмата в парк „Димана Данева в града. Засадиха дръвчета, ремонтираха пейките и ги боядисаха. Почистиха цялото пространство.

След осъществяване на проекта, учениците участваха в еднодневна екскурзия до Карлово, Калофер, Сопот и Бузовград, където взеха участие в състезание за ориентиране и търсене на съкровища.