За Харманли

Български BG English EN
Европейски съюз
Лидер
МИГ Харманли
България
ПРСР

“Живата сила на традициите” към Стратегия за ВОМР на Сдружение „МИГ Харманли“, финансиран по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“, мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ на Програма за развитие на селските райони 2014-2020г.

Цели на проектното предложение:

– Запазване, съхраняване, популяризиране на традиционните храни и ритуали; стари обичаи. Подпомагане, мотивиране и стимулиране на местните предприемачи в развитието на региона като културна дестинация.

– Представяне на разнообразието от местни традиции и занаяти , възможности за презентиране, дегустации, с участие на местните общности, от региона, страната и чужбина.

– Изграждане на административен, организационен и финансов капацитет на местните НПО, както и устойчивост в изграждане на междусекторни партньорства, определяне на правилни подходи за презентиране на възможностите за туризъм в региона, споделяне на добри практики.

– Активизиране приемствеността на младото поколение и участието в приготвянето на традиционните храни, обреди, обичаи и занаяти. Запазване богатството на традиционния български фолклор и народната музика, чрез фестивал „На хармана” като подходящ туристически продукт за разгръщане на туристическия потенциал на региона.

– Утвърждаване на Фестивала като значимо събитие в културния календар на Общината, в национален и международен мащаб. Възможност за развитие на културен, винен и опознавателен туризъм.

– Сформиране и укрепване на културни ценности, индустрия на гостоприемство, ангажираност и приемственост на населението. Превръщане на региона в достъпна и качествена туристическата дестинация с автентичността си, историята и многообразието си. Създаване на перспективи за развитие на местните културни артефакти.

– Популяризиране местните културни и исторически паметници и забележителности /”Изворът на белоногата”, Гърбавия мост, местни долмени и светилища и др./

Обща стойност на проекта: 39 090.00лв.

Максимален размер на БФП: 37 290.00лв.

100% Безвъзмездна финансова помощ

Начало на проекта: 27.01.2023г.

Край на проекта: 27.01.2025г.

ЕВРОПА  ИНВЕСТИРА  В  СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Европейски  земеделски   фонд   за   развитие   на   селските   райони

Програма  за  развитие  на  селските  райони  2014 – 2020г.